Marit Wiksell- Mina tankar inför O-Ringen Sälen 2016

Pre-O specialisten Marit Wiksell ser tillbaka på O-Ringen i Sälen 2008 som en viktig milstolpe i sitt orienteringsliv. Samtidigt ser hon fram emot kluriga banor och vacker fjällmilljö när O-Ringen år 2016 åter igen arrangeras i Sälen.

O-Ringen i Sälen 2008 är ett av de O-Ringen som jag minns allra mest. Det var mitt andra O-Ringen i elitklassen i PreO, jag var 17 år gammal och låg fortfarande en bit efter den absoluta toppen. Jag minns hur jag såg upp till de mer rutinerade, som alltid levererade stabila resultat. Det jag inte visste innan, var att jag skulle vara med och fajtas om totalsegern i elitklassen! Första etappen blev jag tvåa, och bara det kändes som en seger då det var mitt bästa resultat dittills. Jag följde upp det med att bli trea andra dagen och sedan vinna tredje etappen! Det kändes otroligt stort! Jag var i ledning totalt inför femte etappen och fick därför starta sist. I takt med att de andra gick iväg till start blev jag mer och mer nervös. Vid den första tidskontrollen, där det gäller att vara snabb (och svara rätt!) stod jag som förstenad. Jag klarade inte pressen och tappade min ledning till en andraplats totalt. Trots att jag var besviken att jag inte lyckades hålla ihop det, var det ändå mitt genombrott och mitt stora kliv in i Sverigeeliten! Veckan avslutades med att jag för första gången blev uttagen till den nordiska landskampen, där jag varit med varje år sedan dess. Så här i efterhand ser jag O-Ringen i Sälen 2008 som en viktig milstolpe i mitt orienteringsliv, det var då jag började bli riktigt bra på PreO!

2016 återvänder O-Ringen till Sälen. Jag är inte längre 17 år och oerfaren. Det mentala har blivit min styrka och den här gången kommer jag att klara pressen! Jag ser fram emot att njuta av kluriga banor, vacker fjällmiljö och ett fantastiskt arrangemang!

Copyright © 2015 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision