Stefan Jonsson: Mina tankar inför O-Ringen Sälen 2016

Till etapp två kommer löparna få en tuff utmaning att bara ta sig till start. Banläggaren Stefan jonsson berättar i Sälenbloggens senaste inlägg sina egna tankar inför O-Ringen 2016.

Träning i Sälen

Det börjar så sakteliga gå upp för mig att jag nog blir den minst omtyckta banläggaren under tävlingarna 2016. Jag vill därför omgående påpeka att jag inte på något sätt kan hållas ansvarig för den fysiska miljön i tävlingsområdet, det formades ganska många år innan jag tog mina första steg i fjällen – eller mina första steg över huvudtaget.

För det är just den fysiska miljön som märks allra tydligast under de 100-tals timmar jag spenderat i terrängen och framför datorskärmen. Till att börja med kan vi konstatera att lutningen i området är konstant. Det är antingen uppförsbacke eller nedförsbacke. Hela tiden. Och den som mot förmodan lyckas hitta ett någorlunda plant underlag blir genast blöt om fötterna, för där har smältvattnet från föregående vintrar ofta lagt sig till ro i väntan på att frysa till is när kalla vindar börjar bita i kinderna.

Men jag kan i all fall lova att det blir betydligt mer utför än uppför för samtliga från startpunkt till målstämpling. Då återstår ju bara att orka ta sig till startpunkten också, en uppgift som kommer vara uppvärmning nog även om man heter Thierry Gueorgiou…

Copyright © 2015 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision