Isac Von Krusenstierna - Hur jag förbereder mig inför en O‑Ringenetapp

Mamma ropar att frukosten är klar, jag öppnar ögonen och inser att idag är det O‑Ringen. Jag personligen försöker se de som vilken tävling som helst men de är såklart lite svårt när man vaknar upp i en husvagn bredvid familjen. Men förberedelsen inför tävlingen försöker jag göra som vanligt:

Den vanliga frukosten, yoghurt med müsli och en macka ca 2,5h innan start. Det är oftast inte förens jag kliver på bussen på väg till etappen som den riktiga nervositeten börjar växa fram i magen. Speciellt på första etappen, då är det rejält med fjärilar i magen. Förväntan hänger i luften och jag vill oftast inte ha allt för lång väntan på TC innan jag beger mig till start.

Som en vana trogen så brukar jag ofta dricka någon form av juice precis innan jag börjar bege mig mot starten. O-ringen är som bekant känt för att vara lite extra långt till starten så jag måste hålla igen lite, så jag inte löper slut mig på vägen vilket är svårt när adrenalinnivån är rätt hög.

3min kvar till start. Nu är det dags, jag försöker nu koncentrera mig bara på en sak, orienteringen. Terrängen har jag full koll på eftersom jag redan har letat upp gamla kartor, terrängbilder och annat som kan hjälpa till. Jag känner mig trygg. Jag lämnar startlinjen med fokus, fokus på min egen sak. Det här ska bli kul!

Copyright © 2015 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision