Träning

Vill du känna på terrängen och förutsättningarna i Kolmården på förhand? Då kan du träna på någon av våra träningskartor.

Vi erbjuder i år tre olika områden för träning. Borgsmo, Glotternskogen samt Kolmnårdens Tak. Dessa områden erbjuder tre olika terrängtyper men i samtliga områden hittar du den typiska Kolmårdsterrängen. Borgsmo ligger nära årets O-Ringenstad och i närheten av centrala Norrköping vilket gör det enkelt att ta sig dit såväl med cykel som bil. I Borgsmo har du möjlighet att träna både MTBO och lite enklare teknikträning för orienteringslöpning, dock finns det utmaningar mellan stigarna i skogen där du får se upp för att inte göra misstag.

Kartorna i Glotternskogen och Kolmårdens Tak är populära terrängområden bland orienterare och bjuder på väldigt typisk Kolmårdsterräng. Terrängen i dessa områden är en blandning av öppna tallbevuxna hällmarker och mer tunglöpta partier med sankmarker och blåbärsris. Det är god framkomlighet med måttlig till stark kupering. Här hittar ni bästa möjligheterna för att slipa tekniken inför O-Ringen

Lördagen den 20:e juli arrangeras Träningsracet för både OL och MTBO på Arena Sörsjön, cirka 20min bilresa från O-Ringenstaden.

När du bokar din start hittar du också kartpaket med tre äldre kartor över tävlingsområdena. Perfekt att läsa in sig på i väntan på våren. Du köper kartpaketen här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Starttider Träningsrace:

MTBO fri starttid kl 13.00-15.00

OL fri starttid kl 15.30-18.00

Träningskartor och kartpaket kan ni köpa på Deltagarservice.

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision