6. Jursla gammelskog

Etapp 4 OL - medeldistans
Etapp 4 Elittour - medeldistans
Etapp 5 MTBO - långdistans

Terrängområde Jursla Gammelskog är en del av Arena Yxbacken och bjuder på detaljerat och finskuret naturreservatsområde. Det är klippt och skuret för medeldistansorientering vilket är just vad orienteringslöparna kommer att få uppleva under sin fjärde etapp som går i detta område.

Under medeldistansen för OL och den avslutande etappen för MTBO väntar en unik del av Kolmården som inte liknar något annat!

Under medeldistansen för OL och den avslutande etappen för MTBO väntar en unik del av Kolmården som inte liknar något annat!

Detta fantastiska och säregna avsnitt av Kolmården har riktigt gammal hällmarkstallskog med många stora och små höjder och branter. Området genomkorsas av flertalet stigar vilket ger ungdomar och MTBO- deltagare många intressanta vägvalsutmaningar. MTBO-deltagarna kommer att tävla över ett mycket stort område och bjuds på en riktigt intressant avslutande långdistans som innehåller allt och lite till!

De kortare banorna för orienteringslöparna kommer att gå i bitvis ganska öppen terräng med många stigar, men där finns luriga sluttningar där det är lätt att komma snett om man inte håller i kartläsningen. De längre banorna går också in i partier med mycket finskuren terräng med tvära, höga branter och smala pass. Här gäller det verkligen att välja rätt väg för att tjäna de där sekunderna som kan vara avgörande. Att navigera enbart med kompassen här går inte. Här möter deltagarna en riktigt variationsrik terräng där det gäller att anpassa sig efter förhållandena sträcka för sträcka.

- Det här blir spännande mikrovägvalsorientering, säger Maria Nordvall, en av banläggarna för orienteringslöparnas medeldistans.

OL-kartklipp Jursla gammelskog

OL-kartklipp Jursla gammelskog

MTBO-kartklipp Jursla gammelskog

MTBO-kartklipp Jursla gammelskog

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision