Grosvad

Etapp 2 OL - långdistans
Etapp 2 Elittour - långdistans
Etapp 1 MtbO - medeldistans

Terrängområde Grosvad är en del av Arena Grosvad och bjuder på relativt korta avstånd till starterna, variationsrik terräng som passar både elit, motionär och ungdom, samt en väldigt fin arena. Det är medelsvensk smålurig skogsorientering i fin skog med i stort sett inga hyggen. I samma område som orienteringslöparna springer sin andra etapp kör mountainbikeorienterarna sin första.

Grosvadsskogen bjuder alla på härlig terräng!

Grosvadsskogen bjuder alla på härlig terräng!

- Det är medelsvensk smålurig skogsorientering i fin skog med i stort sett inga hyggen. Terrängen varierar mellan stigrikt rekreationsområde och detaljrika svårorienterade områden, säger Karin Axelsson som tillsammans med Leif Strömberg är banläggare för O-Ringens andra etapp.

Det rika stigsystemet i området ger goda förutsättningar för banor på alla nivåer. Mellan stigarna finns natursköna hällmarker i öppen tallskog som är väldigt typisk för Finspångs skogar. Elitlöpare som tror att det rika stigsystemet gör O-Ringens andra etapp till en barnlek bör dock tänka ett varv till.

- Tanken när elitbanorna lades var att hålla nere kontrollantalet och att utnyttja variationen. Det blir svåra kontroller i gröna och detaljrika partier samt långsträckor med vägval, enligt Karin Axelsson.

I samma område som orienteringslöparna springer sin andra etapp kör mountainbikeorienterarna sin första. Det är ett av Sveriges bästa områden för mountainbikeorientering. Stignätet är väldigt varierat och det gäller att lyckas med kartläsning i hög fart, menar Erik Ernstsson banläggare för mountainbikeorienteringen.


 

 

OL-kartklipp från Grosvad

OL-kartklipp från Loreberg

MtbO-kartklipp Grosvad

MtbO-kartklipp Grosvad

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision