Loreberg

Etapp 1 OL - långdistans
Etapp 1 Elittour - långdistans
Etapp 2 MTBO - långdistans

Terrängområde Loreberg är en del av Arena Grosvad och bjuder på den vackra Kolmårdsterrängens västra utsprång norr om Finspång. Orienteringslöparna bjuds under sin första etapp på området Loreberg som i dess norra del består av rent magisk vildmarksterräng. För att undvika att bli borttrollad i området gäller det att veta vilken utmaning man står inför.

Bild från terrängområde Loreberg

Bild från terrängområde Loreberg

- Terrängen är relativt lättframkomlig, men det gäller att vara med på kartan. Längst bort är det få stigar. Närmare arenan är det betydligt mer stig och väg, dock inte på bekostnad av orienteringen utan det blir utmanande orientering hela vägen in till mål, menar Sören Nilsson Påledal som tillsammans med Anders Berg är banläggare för den första etappen på O-Ringen 2019.

I det mer stigfattiga området en bit bort från arenan bjuds deltagarna på de lite längre banorna på mossbeklädd tallskog, öppna hällmarker och mossar fyllda med skvattram som är en lockelse för ögat. Den vackra terrängen är inte bara vacker att titta på. I vissa partier kan det även gå riktigt fort att springa. Det enda som bromsar är ljungen och blåbärsriset på backen. Även om det är relativt snabb terräng med god sikt, gäller det att lyfta på benen.

- Det är inte lika många stora berg under Finspångsetapperna jämfört med de efterföljande etapperna, konstaterar Sören Nilsson Påledal.

Under den andra etappen är det MTBO-deltagarna som får njuta av detta terrängområde. Det blir ett ganska glest stig- och vägnät och banorna är av typisk långdistanskaraktär. Man får vara noga med att avväga sina vägval, det är inte alltid det första man ser som är det bästa.

-Det kommer att vara snabbcyklat och det gäller att ha bra kondition, säger mountainbikeorienteringens banläggare Erik Ernstsson.

 

 

 

Kartklipp från område Loreberg

Kartklipp från område Loreberg

MTBO-kartklipp från Loreberg

MTBO-kartklipp från Loreberg

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision