Upptäck ett nytt äventyr!

O-Ringen är världens största orienteringsäventyr!
Ett äventyr som lockar i genomsnitt 18 200 deltagare varje år. O-Ringen är inte bara ett äventyr, det är också en semestervecka varje år på ett nytt fantastiskt ställe i Sverige.

I O-Ringen kan alla delta, nybörjare som elit, gammal som ung, ja det finns något för alla! 

Så välkommen att testa äventyret du med..

P.S Du vet väl om att löpning i naturen kan vara beroendeframkallande. Att ta steget från asfalten till att få njuta av naturen och orientera och dessutom få uppleva O-Ringens gemenskap kan göra att du vill delta igen D.S

O-Ringen för nybörjare

Om du är helt ny på orientering så har vi här en liten guide till hur man hittar rätt och hur en traditionell orienteringstävling brukar se ut. 

  • Söker du information om våra olika arrangemang, klasser och svårighetsgrader - klicka här
  • O-Ringen för dummies - klicka härPDF

O-Ringens orienteringsskola
Vi har också duktiga instruktörer som kan lära dig grunderna i orientering under O-Ringenveckan. Du hittar orienteringsskolan ute på arenan.

Lära och prova på
På O-Ringen finns det flera sätt att prova orientering, för de minder finns enklare banor där en kompis eller vuxen kan springa med och för vuxna finns nybörjar banor som följer vägar och stigar.

Läs mer om Lära och prova på

Etappstart
För dig som vill ha full valfrihet, en dag eller flera dagar. Valfri banlängd, svårighetsgrad och starttid. Kan föranmälas, men anmälan kan även ske direkt på plats. Fri starttid på samtliga etapper. 

Läs mer om Etappstart

Thierry och barn på stig

Eget upplägg
Vill du tävla över fem dagar och själv välja längd och svårighetsgrad är Eget upplägg ett bra alternativ. Inom Eget upplägg kan du dessutom utmana någon annan oavsett kön och ålder. Alla som springer samma banor tävlar mot varandra.

Läs mer om Eget upplägg

Mer om hur du börjar orientera
Svenska Orienteringsförbundet har också mycket information om hur du kommer igång. Läs mer på deras sida: Börja orientera.länk till annan webbplats


Copyright © 2015 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision