Prova på MTBO

Under aktivitetsdagen den 24/7 har du chans att prova på MTBO i Vrinneviskogen.

Vill du upptäcka tjusningen i att kombinera MTB-cykling och orientering? Vill du utmana ett par kompisar i snabb kartförståelse? På aktivitetsdagen, onsdag den 24 juli, har du chansen att prova på mountainbikeorientering i Vrinneviskogen, i centrala Norrköping.

MTBO är en fartfylld gren, ganska likt sprintorientering, där det gäller att ta snabba beslut och välja rätt väg baserat på stigarnas framkomlighet. 

Tiderna är anpassade så att du kan prova på MTBO på förmiddagen, hinna duscha och äta lunch, innan elitsprinten på eftermiddagen. Tredje etappen för MTBO-deltagarna genomförs på morgonen och direkt därefter kan du själv prova på MTBO, dvs mellan 11 - 13.

Vrinneviskogen är ett friluftsområde med många jämna och lättcyklade stigar, så du kan cykla den korta banan med en vanlig cykel. För den längsta banan är det en klar fördel med en mountainbike. Har du ingen egen cykel med dig, så låna en klubbkamrats. Det kommer att finnas fem banor att välja på, från kort och lätt, till den eliten kör. 

Arenan ligger på cykelavstånd från O-Ringenstaden, cirka 3 km. Det finns endast ett fåtal parkeringsplatser, så gå eller cykla gärna hit.

Enklast föranmäler du dig på oringen.selänk till annan webbplats eller på Deltagarservice i O-Ringenstaden. Det går också bra att anmäla sig på arenan i Vrinneviskogen, men då finns det risk för kö. Kostnad 120 kr. Du kan använda din vanliga SI-pinne.

På arenan finns omklädningsrum, toalett, dusch, cykeltvätt, deltagarservice, servering och Nordenmark som erbjuder uthyrning av kartställ för MTBO.

Viktigt att tänka på.

I MTBO måste du ha med dig cykeln till varje kontroll. Det är alltså inte tillåtet att lämna cykeln och springa till en kontroll och stämpla! Vart man får cykla skiljer sig åt på olika MTBO-tävlingar, men under O-Ringen 2019 får du cykla överallt - förutom på tomtmark och i förbjudna områden. 

Tänk på att hjälm är obligatoriskt och att cykeln inte får vara batteridriven. Det finns inga klädkrav likt i OL där du måste ha heltäckande klädsel. 

Lagutmaningen

Nytt för i år är lagtävlingen! 

De prova-på deltagare som vill, bildar ett lag bestående av tre deltagare som cyklar samma bana. Laget anmäler sig på plats i Vrinneviskogen genom att skriva upp sitt lagnamn och deltagarnas namn på anmälningslistan på anslagstavlan. Efter tävlingen räknas lagets sammanlagda tid ihop och det utses ett vinnande lag per bana. Prisutdelning sker ... Man kan självklart prova på MTBO utan att vara med i lagtävlingen!

Välkommen att prova MTBO under O-Ringen!

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision