Örnsköldsvik är nära

Inre hamnen

Örnsköldsviks stad är en trivsam och vacker sommarstad. Det du kommer att slås av är hur nära det är till det mesta. Hur enkelt och snabbt du kan förflytta dig från den klassiska stadsupplevelsen till den fantastiska frilufts- eller skärgårdsupplevelsen.

I staden kan du njuta av trivsamma stunder på restauranger och caféer, shoppa i mysiga butiker och gallerior, ta del av kulturupplevelser, evenemang och nöjen. I de gröna parkerna kan du slå dig ned och låta dig omfamnas av de vackra blomsterarrangemangen. I den vackra inre hamnen kan du känna havsbrisen och betrakta båtarna som lagt till i gästhamnen eller ta en promenad längs hamnstråket. Endast ett stenkast bort ligger skogen och bergen med sina vandringsleder och utsiktsplatser, samt skärgården med sina öar med kala klippor och vita stränder.

Shopping

I Örnsköldsvik kan du ta del av unika butiker som tillsammans med välkända kedjor bjuder på ett brett sortiment av produkter och varor. Det finns även tre gallerior som tillsammans har närmare 50 butiker. I stadens restauranger, caféer och barer kan du kan vila benen under shoppingturen och äta gott. Sex kilometer söder om Örnsköldsvik ligger Naturkompaniet - Sveriges största friluftsbutik och outlet på 2000 kvadratmeter i samma hus som Fjällrävens gamla fabrik.I närheten finns också Utekompaniet med kläder, skor och utrustning för friluftslivet.

Här hittar du en stor del av shoppingutbudet i Örnsköldsviklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Här hittar du restauranger och caféer i Örnsköldsviklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Om du vill ha mer stadstips besök webbsidan Örnsköldsviksguidenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision