Naturnära höjdare

Vy över Örnsköldsvik från Varvsberget

2016 Utsågs Örnsköldsvik till Sveriges Friluftskommun, en utmärkelse kommunen fått hela tre gånger! Mycket arbete ligger bakom detta och målet har varit att underlätta för att så många som möjligt ska kunna ta del av naturen.

Örnsköldsvik är omgivet av de två stadsbergen Varvsberget och Åsberget. Båda erbjuder en vidunderlig utsikt, och vid Varvsberget ligger naturreservatet Hörnsjön med en trevlig motionsslinga runt sjön och ett utegym. På Varvsberget ansluter man till Höga Kustenledenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Här finns också nio leder för terrängcykling med mountainbike (freeride), backhoppnings- och utförsåkningsanläggning och restaurang. Till Varvsberget finns också en lift som går vissa tider på året. På Åsberget finns Gula ledenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Dessa berg kan man nå genom att promenera från Örnsköldsviks centrum.

Om du vill ha mer naturtips besök webbsidan Örnsköldsviksguidenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Upplev Höga Kusten - testa vattenskoter, kajak och SUP vid O-Ringentorget

I år kan du hyra vattenskotrar, paddla SUP och kajaklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster vid strax intill O-Ringentorget. Även båtcharter ut i Höga Kustens skärgård arrrangeras två gånger per dag.
Under veckan kommer många olika aktiviteter att arrangeras vid O-Ringentorget. För dig som kommer tidigt till Örnsköldsvik och är nyfiken på att prova olika vattensporter öppnar uthyrningen Watersports redan 16 juli, vecka 29. Öppet från klockan 10.00 till 21.00 alla dagar med extra öppet under aktivitetstisdagen från klockan 08.00. Allt bokas på plats så passa på att unna dig några dagar extra och njut av Höga Kusten med vattenskoter, SUP, kajak eller båtcharter. Klicka på länken här för mer info.länk till annan webbplats

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision