Upptäck ett nytt äventyr!

O-Ringen är världens största orienteringsäventyr!
Ett äventyr som lockar mellan 15 000- 20 000 löpare varje år. O-Ringen är inte bara ett äventyr, det är också en semestervecka varje år på ett nytt fantastiskt ställe i Sverige.

I O-Ringen kan alla delta, nybörjare som elit, gammal som ung, ja det finns något för alla! 

Så välkommen att testa äventyret du med..

P.S Du vet väl om att löpning i naturen kan vara beroende-framkallande. Att ta steget från asfalten till att få njuta av naturen och orientera och dessutom få uppleva O-Ringens gemenskap kan göra att du vill delta igen D.S

O-Ringen för nybörjare

Om du är helt ny på orientering så har vi här en liten guide till hur man hittar rätt och hur en traditionell orienteringstävling brukar se ut. 

  • Söker du information om våra olika arrangemang, klasser och svårighetsgrader - klicka här. 
  • O-Ringen för dummies - klicka härPDF

O-Ringens orienteringsskola

Vi har också duktiga instruktörer som kan lära dig grunderna i orientering under O-Ringenveckan. Mer information hittar du på orienteringsskolesidan.

O-Ringen Open

För dig som vill ha full valfrihet, en dag eller flera dagar. Valfri banlängd, svårighetsgrad och starttid. Kan föranmälas, men anmälan kan även ske direkt på plats. Fri starttid på samtliga etapper. 

Läs mer om O-Ringen Open här.

Länk...Open Hittaut -Nyhet från 2015!

Från och med O-Ringen 2015 i Borås så kommer det finnas en Open klass för er som gillar upplägget med hittaut.nu.

Open Hittaut som blir namnet på klassen under O-Ringen bygger även den på kontroller med fyra olika svårighetsgrader. Deltagarna väljer själva vilka och hur många kontroller man vill besöka. Deltagandet sker på egna villkor och är det som räknas. I Open hittaut.nu sker ingen tidtagning, bara en maxtid begränsar deltagaren. Anmälan kan ske direkt på plats eller traditionellt via orienteringssportens anmälningssystem Eventor.

Läs mer >>

O-Ringen Challenge

Vill du testa på orientering och O-Ringen - då är O-Ringen Challenge klassen för dig! Tuff löpning och lätt orientering över 5 eller 10 km, en dag eller en hel O-Ringenvecka. Perfekt tävling i sommar för dig som redan är konditionsidrottare och söker en större utmaning! 

Läs mer om O-Ringen Challengeexternal link.. 

Mer om hur du börjar orientera

Svenska Orienteringsförbundet har också mycket information om hur du kommer igång. Läs mer på deras sida: Börja orientera.external link


Copyright © 2015 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision