MTB-O lottning

Det är möjligt att kombinera deltagande i både traditionella O-Ringen och Mountainbike-orientering (MTB-O), som avgörs med tre etapper 21 till 23 juli på Borås skidstadion

Genom MTB-O lottning kan du nu genomföra båda tävlingarna, dvs både springa och cykla. MTB-O:s första etapp arrangeras på aktivitetsdagen 21 juli. Den andra och tredje etappen avgörs 22 och 23 juli och genom att Arena Kransmossen ligger i nära Borås skidstadion är det smidigt att kombinera MTB‑O och orientering.

Genom MTB-O-lottning får du förutsättningar att deltaga i både MTB-O och vanlig O-Ringenklass under 22 och 23 juli. MTB-O-lottningen ger er med andra ord möjlighet att tävla två gånger på samma dag.

Exempel

En deltagare som är anmäld i MTB-O H40 och O-Ringen H40 kommer att få starta så här:
- Etapp 1: Ingen anpassning eftersom det är Aktivitetsdag och ingen vanlig O‑Ringenetapp. MTB-O har "tidig start".
- Etapp 2: MTB-O har "förmiddagsstart" vilket innebär att du cyklar först och sedan lottas att starta sent i O-Ringen H40 (Efter klockan 12:15).
- Etapp 3: MTB-O har "eftermiddagsstart" vilket innebär att du under O‑Ringenetappen i H40 startar i startgrupp 1 (8:30–9:45) för att du ska hinna till din MTB-O-start på eftermiddagen.

MTB-O-lottning tillämpas på de som är anmälda i ordinarie O-Ringenklass och i MTB-O-klass. MTB-O-lottningen tar inte hänsyn till klubblottning under dessa två dagar (22 och 23 juli). MTB-O-lottning ingår i anmälningsavgiften.
Springer man DH21–DH70 kort eller annan O-Ringenklass med fri starttid tillämpas inte MTB-O-lottning då det är upp till den tävlande själv att anpassa sin starttid på O-Ringenetappen för att hinna med sin start i MTB-O.

Kombinera MTB-O med 3-days 

O-Ringen MTB-O anordnas genom tre etapper 21–23 juli. Det går även bra att kombinera deltagande i O‑Ringen MTB-O med O-Ringen 3-days som avgörs under de 3 sista etapperna av O‑Ringens tävlingsvecka, 22–24 juli. De två första etapperna av 3-days har fri starttid vilket innebär att du på ett smidigt sätt kan anpassa din starttid för att hinna med att tävla i MTB-O.


Copyright © 2015 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision