O-Ringen MTB-O

O-Ringen MTB-O, mountainbikeorientering tre etapper.

PM O-Ringen MTB-O 2015PDF uppdaterat 17 juli.

O-Ringen MTB-O kommer att bli en fantastisk tävling med deltagare från hela världen. Det går bra att kombinera deltagande i O-Ringen MTB-O och O-Ringen 3-days. 

Samma arena för alla etapper

En förändring mot tidigare program är även att alla tre etapperna avgörs utifrån Borås skidstadion. En annan är att tävlingsdagar nu är tisdag 21 juli – torsdag 23 juli. 

För dig som söker den smidigaste transportlösningen rekommenderas cykeln – oavsett vilket eller vilka arrangemang du väljer under dessa dagar.

Parkeringsavgift Arena

Parkeringsavgift för bil på MTB-O Arenan bokar ni i Eventor, precis som med andra tjänster. Kan även köpas i tävlingsexpeditionen på O-Ringenstaden.
120:- för hela veckan.
50:- per dag på plats.

MTB-O-lottning

Vi erbjuder så kallad ”MTB-O-lottning”, vilket innebär att din starttid i ordinarie tävlingsklass under 5-dagarstävlingen anpassas till din starttid i MTB-O så att en dubblering kan ske. Detta ingår i anmälningsavgiften.

Läs mer om lottningen

MTB-O Open-bana

Vid tävlingarna för Mountainbikeorientering och finns också möjligheten till Open-bana. Anmälan kan ske i förväg eller på plats på respektive etapp. Under en Open-bana får man starta när man själv vill inom tillgängligt tävlingsintervall. Priset är 230:- per etapp.
OBS: Om man anmäler sig till Open-klass i förväg via eventor så tror man lätt att en etapp kostar 690:-, men det är för att man endast kan föranmäla sig till alla tre etapperna i förväg. Vill man anmäla sig till endast en etapp så gör man det under O-Ringenveckan, antingen på O-Ringentorget, i O-Ringenappen eller på arenorna.

MTB-O Klasser och prel.banlängder

På de kortare banorna kommer segrartiden räknas ut procentuellt efter rekommendationen enligt tävlingsreglerna.

Terrängbeskrivning

Borås Skidstadion är högt belägen och inom tävlingsområdet finns Hybergsås, 319 m.ö.h – att jämföra med tävlingsområdets lägsta punkt 140 m.ö.h. Denna sluttning präglar samtliga etapper där kuperingens karaktär ändå skiljer sig mellan etapperna. Samtliga etapper avslutas i närområdet runt Skidstadion i det rika nät av skid- och motionsspår som omringar anläggningen. Borås Skidstadion med sina väl tilltagna ytor för både parkering och arenaområde möjliggör, förutom till närhet, även till tre olika tävlingsområden. 

Tisdag 21 Juli - Långdistans
(deltävling i Svenska Cupen, MTB-O):

Skogsmark med inslag av mindre åkrar och tillhörande gårdar. Stigutbudet är av blandad mängd och även underlag. Grusvägar och grusbelagd skogsväg blandas med äldre stigar och motionsspår där de senare kan bli svåråkta vid nederbörd. Kuperingen är stark där de längre banorna även får möta mycket stark kupering.

Onsdag 22 Juli - Sprintdistans
(deltävling i Svenska Cupen, MTB-O)

Planbilden utgörs till största delen av villa- och lägenhetskvarter med tillhörande parkmiljöer, gator och cykelbanor Mellan dessa bostadsområden växer sig skogen in vilket ger avtryck i form av fottrampade motionsstigar. Kuperingen är mer jämn och måttligt till stark och präglas av den sluttning som löper från Borås Skidstadion ned mot Borås C.

Torsdag 23 Juli – Medeldistans, jaktstart:

Slutetappen avgörs i ett skogsområde med rikt stignät av motionsspår med olika underlag. Dels gamla grusvägar som utgjort väg fram till de torp som nu är ruiner, men även MTB-spår, skidleder och löpspår finns av varierande mängd. På samma sätt som på långdistansen är grusvägarna lättåkta i alla väglag, medan vissa stigar kan bli svåråkta vid nederbörd. Stark kupering.

Program

Etapp 1: Tisdag 21 Juli
Långdistans
Arena: Borås Skidstadion
”Tidig start”

Etapp 2: Onsdag 22 Juli
Sprintdistans
Arena: Borås Skidstadion
”Förmiddagsstart”

Etapp 3: Torsdag 23 Juli
Medeldistans, Jaktstart
Arena: Borås skidstadion
”Eftermiddagsstart”

Bil-P till arena:
Min 0 meter
Max 500 meter

Avstånd O-Ringenstaden – MTB-O:
Bil 15 km
Cykel 8 km

Avstånd MTB-O – Arena Kransmossen:
Bil 4 km (+gång max 2,5 km), cykel 6 km

Huvudfunktionärer:
Banläggare: Erik Claesson
Bankontrollant: Anders Thomasson
Kartritare: Bo Herdersson

Så här ser upplägget ut.

Mer information

På orienteringsförbundets hemsida kan du hitta mer information om MTB-O.
Börja mountainbikeorienteralänk till annan webbplats


Copyright © 2015 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision