Upplev Borås

Många som har varit i Borås har inte varit här. På riktigt. För det räcker inte med några timmar, att åka genom staden på motorvägen räknas inte ens. Det behövs dagar. För vissa ett helt liv. Vill du ha fler upplevelser av staden hittar du allt på boras.comlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

I Borås har kulturen ett starkt fäste och sommartid förvandlas staden till ett galleri med skulpturer, street art och inte minst två konstmuseum med ett brett spektra från foto och popart till samtidskonst. Text och foto: BoråsBorås

Du måste prata med människorna. Dra in den syremättade luften i lungorna. Vara där när pokalen lyfts på Borås Arena. Uppleva textilen, designen, kulturen. Skulpturbiennalen. Årstiderna. Sommartorsdagarna. Entreprenörerna. Förvånas av arkitekturen. De gröna oaserna. Närheten till naturen. Först då vet du. Välkommen. På riktigt.

I Borås är närheten slående, det är gångavstånd till det mesta och oavsett var du befinner dig har du aldrig mer än någon kilometer till skog, park- och strövområden. I stadskärnan blandas shoppingstråken med härliga pulserande miljöer för god mat och dryck. Bara här kan du uppleva Sommartorsdagarna®, där Sveriges artistelit intar Stora torget varje torsdagskväll under sommaren, helt gratis.

Viskan ringlar sig genom staden

Mot Knalleland samsas eventområden för idrott med shopping och upplevelser som djurpark, äventyrsparken Upzone och friluftsbad. De två områdena knyts numera samman genom vackra promenadstråk utmed Viskan som ringlar sig genom staden. På vägen hittar du Textile Fashion Center. En unik miljö med uteserveringar mot vattnet, Textilmuseet, Navet Science Center och butiker i Fashion Gallery.

Vill du uppleva mer av Borås så låt dig gärna inspireras på boras.comlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller titta in till oss på Turistinformationen i O-Ringenstaden eller på Sven Eriksonsplatsen 3 (vid Resecentrum).

Turistinformation 033-35 70 90, tourist@boras.com

Copyright © 2015 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision