Trafik under O-Ringen

O-Ringen i Borås innebär extra trafik i regionen. Planera dina resor ordentligt!

Trafik till O-Ringenstaden

Så reser du till O-Ringenstaden, till campingen och O-Ringentorget.

Så reser du till tävlingarna

Så reser du till de olika tävlingarna och etapperna.

Så reser du till Borås

Så reser du med bil, tåg, flyg, eller taxi till Borås.


Så rullar trafiken 15-25 juli under O-Ringen i Borås

O-Ringen i Borås innebär både extra trafik, särskilt vid Nordskogen, och tävlande som vid ett par etapper korsar vägbanor. För bästa flyt och säkerhet begränsas fordonstrafiken vissa dagar på några gator och vägar.

O-Ringenstaden 15-25 juli, Nordskogen

De flesta tävlande bor i camping på Nordskogen och åker buss till etapperna. För att detta ska flyta på Nordskogenleden leds all annan trafik gamla vägen genom Sjöbo. Detta från att O-ringenstaden öppnar 15 juli till den 25 juli. Följ skyltning.

Invigning 18 juli, Erikslund

Vid invigningen på Borås Arena springs en ungdomsstafett i området upp mot Trollskogen. Det är förbud mot fordonstrafik på Idrottsgatan och Erikslundsgatan kl 15-19.

Etapper på Kransmossen 22-23 juli

Onsdag-torsdag 22-23 juli är Kransmossen tävlingscentrum. Kransvägen är avstängd mellan Guldbrandgatan och vägkorset mot radhusen på Kransvägen. Här får endast bussarna för de tävlande köra.

Dessa båda dagar är Trandaredsgatan mellan Hultagatan och Trandareds ring öppen endast för södergående trafik. Den andra väghalvan används som parkering för tävlande.

Onsdagen den 22 tävlas i Älmåsområdet med mål på Kransmossen. Då korsar alla löparna Gånghestervägen, som därför är avstängd mellan Brotorpsgatan och Häljasjövägen i Gånghester. Avstängningen gäller kl 7-16. Den tiden hänvisas all trafik till och från Gånghester via Målsryd, Älmåsvägen, riksväg 27 och riksväg 41.

Finaletapp, Borås Arena 24 juli

Sista etappen 24 juli avgörs på Rya åsar med mål på Borås Arena. Med många tävlande på väg till start och till mål är det förbud mot trafik med motorfordon på Idrottsgatan och Erikslundsgatan, samt på Ålgårdsvägen mellan Almenäsvägen och Armbågavägen.

Repslagaregatan mellan Landalagatan och Evedalsgatan är öppen endast för södergående trafik. Den andra väghalvan används som parkering för tävlande.

Trafikregleringarna finaldagen gäller kl 6-18.

Copyright © 2015 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision