GPS/Livelox

Länkar till uppspelning

Uppspelningarna börjar 13:30 varje etapp (17:00 för Borås City Sprint)

Premiär på O-Ringen!

Livelox finns på plats på O-Ringen i Borås. Vår vision är att göra orienteringen mer synlig, lättare att förstå och roligare att utöva. Vi tror på att se och lära av varandra.

Vår huvudutvecklare Mats Troeng förklarar: "Eftersnacket kring karta, banor och vägval har alltid funnits bland oss orienterare. Nu är det enklare än någonsin att se din löpväg på den officiella tävlingskartan och jämföra den med dina medtävlare. Det som hände därute i skogen blir levande. Det känns fantastiskt kul att kunna ge alla deltagare på O-Ringen möjlighet att se sina och andras vägval!"

Att spela in och titta på sin egen löpväg är gratis. Vill du jämföra flera deltagare köper du den särskilda O‑Ringenprenumerationenlänk till annan webbplats för 120 kronor. Den ger dig tillgång till alla deltagares löpvägar under alla etapper. Det finns även en årsprenumerationlänk till annan webbplats för 299 kronor. Löpvägen spelar du in med din smartphone – Livelox-appen finns för både iOS och Android. Eller så använder du en GPS-klocka. Oavsett vilket så finns din löpväg tillgänglig i Livelox dygnet runt.

Om Livelox

Livelox är ett nytt analysverktyg för orientering. Företaget Knowit Uppsala AB står bakom tjänsten i samarbete med Svenska Orienteringsförbundet och O‑Ringen. Tanken är att det ska bli mycket enklare att visualisera GPS-spår och vägval på en karta än vad som är fallet idag. Det är kul att i efterhand titta hur man har sprungit ute i skogen, men att skanna kartor eller ladda upp och ner filer är vi lite för lata för år 2015. Med Livelox automatiseras mycket av administrationen och du kan koncentrera dig på att analysera dina rutter, både från tävlingar och träningar.

Copyright © 2015 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision