Godmorgon O-Ringen! Välkommen tillbaka till Arena Yxbacken

Så var den här, den sista dagens morgon, etapp fem. Idag får många av er springa jaktstart. De 15 första ska ha numemrlapp, den finns vid er start. Lycka till!

Även i morgon ska solen skina även om hettan nu håller sig under 30-sträcket och en lätt bris svalkar. Återigen drick, gärna vätskeersättning, solkräm och skugga. Ni kan det vid det här laget.

Återigen vill vi påminna om att till Yxbacken åker alla Orienteringslöpare buss eller så tar ni cykeln. Det finns ingen bilparkering vid arenan och ni får inte parkera på lokala vägar och ta er över den hårt trafikerade 55:an till fots. Vi vill inte att femte etappen ska präglas av en olycka.

Bussarna avgår från O-Ringentorget eller från Satellitparkering Bråvalla. Vi vill särskilt slå ett slag för satellitparkeringen där ni har mycket lägre tryck på bussanslutningen och snabbt tar er ut till arenan. Å återigen, är det verkligen ingen på hela O-Ringen som har en rosa bil?

MTBO har en egen parkering i Åby och från denna cyklar ni till arenan. Det är endast MTBO-cyklister som får ta med sig cykeln in på arenan för er andra finns en finfin cykelparkering vid busshållplatserna.

För OL har vi verkligen sparat det bästa till sist, Ågelsjöbergen. Lova att ni lyfter blicken i alla fall en gång under loppet och njuter av utsikten om så för bara den lilla sekund ni har råd med för att inte tappa placeringar. Vi bjuder på urskog och orörd mark norr om vackra sprickdalssjön Ågelsjön där de pampiga Ågelsjöbergen reser sig skarpt och storartat. Upplösningen av O-Ringen Kolmården 2019 för orienteringslöparna kommer att bli lika vacker som magnifik. Sista etappen avgörs nämligen i det mest storslagna område som går att hitta i Kolmården. Denna häftiga vildmarksterräng får inte missas!

MTBO-deltagarna får ge sig upp i Jursla gammelskog. Detta säregna avsnitt av Kolmården har riktigt gammal hällmarkstallskog med många stora och små höjder och branter. Området genomkorsas av flertalet stigar vilket ger MTBO- deltagarna många intressanta vägvalsutmaningar. Ni kommer även att tävla över ett mycket stort område och bjuds på en riktigt intressant avslutande långdistans som innehåller allt och lite till!

Slå som vanligt på Radio O-Ringen för att inte missa något viktigt, FM 104,0 MHz här i Finspång, FM 101,5 MHz i Norrköping. Sändningarna börjar kl. 06:30 varje morgon under veckan och pågår fram till kl. 21:00.

Fakta om Etapp 5

Etappnamn: Norrköpingsetappen

 • Plats: Arena Yxbacken i Norrköping
 • Första start OL: kl. 08:30
 • Första start MTBO: 8:30

Ta dig dit? Cykla eller ta bussen från O-Ringentorget eller satellitparkering Bråvalla. Tidtabeller finns på sidan 35 i Programtidningen. MTBO har egen parkering vid Åby, insläpp sker mot uppvisande av nummerlapp. Från parkeringen cyklar ni. Det är endast MTBO som får ta med sig cykeln in på arenan resterande cyklister parkerar vis cykelparkeringen.

Delta men inte anmäld? Inga problem! Det går att anmäla på plats på arenan i Deltagarservice.

Bara vara publik? Inga problem! Det är bara att komma och hänga på Arenan.

Tips på aktiviteter under dagen:

15.00 O-Ringentorget öppnar

15.30 Underhållning, Marcus Fyrberg WAOW Production på scenen O-Ringentorget

16.00 Prisceremoni för totalsegrare O-Ringen Kolmården 2019 i Norrköping, scenen O-Ringentorget

18.00 O-Ringentorgets marknadsgata stänger

18.00–20.30 Disco – upp till 12 år, i restaurangtältet på O-Ringentorget

20.00–23.45 Disco – 13-17 år, källarplanet Himmelstalundshallen

21.30–02.00 Avslutningsfest ”Sjätte etappen” från 18 och äldre, i restaurangtältet på O-Ringentorget

 • O-Ringens podcast 125

  2019-09-02 | I höstens första podcast och den 125:e i ordningen träffar Per Forsberg Elias Jonsson.

 • Vi ses i Uppsala!

  2019-08-18 | Tack för att ni har följt oss det senaste året!
  Det är vi som är marknadsgruppen för O-Ringen Kolmården 2019 och det är vi som har planerat, producerat samt publicerat det material som ni har kunnat följa här på hemsidan.
  Nu har det blivit dags för oss att med varm hand lämna över till O-Ringen Uppsala 2020. Hoppas vi ses där!

 • Tack!

  2019-08-18 | Det har gått 3 veckor sedan O-Ringen Kolmården 2019, sedan orienteringsäventyret, gemenskapen och glädjen! Med den här filmen vill vi säga ett stort TACK till alla er som skapade äventyret tillsammans med oss! Klicka härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för att se filmen.
 • Våra bästa äventyr

  2019-08-07 | Under O-Ringen pågick en fototävling med temat "ditt bästa äventyr" där priset var fantastiskt fina smycken från smyckesdesigner Maria Börjesson. Här kommer vinnarbilderna!
 • Har du fångats på bild eller film?

  2019-07-29 | Längtar du också tillbaka till förra veckan och O-Ringen? Här nedan via länkarna hittar du bilder och filmer från veckan så du kan drömma dig tillbaka och minnas. Kanske hittar du dig själv eller en kompis i någon film eller bild?
 • Tack för idag! Tack för den här veckan!

  2019-07-27 | Vad skoj vi har haft idag! Vad skoj vi har haft den här veckan och ni ska bara veta hur skoj vi har haft under alla de timmar vi planerat erat äventyr i Kolmården. Vi hoppas att ni har haft lika skoj som vi och att ni tar med en liten bit av blåbärsrisets, ravinernas och hällarnas Kolmården hem i era hjärtan. 21 221 stycken är ni som upplevde äventyret tillsammans med oss. Från djupet av våra hjärtan, tack!Res nu försiktigt hem till era slutdestinationer.
 • Grattis alla segrare i Huvudklasserna för vuxna!

  2019-07-27 | Grupp nummer tre att firas på O-Ringentorgets scen var totalsegrarna i huvudklasserna för vuxna.
 • Grattis till totalsegrarna av O-Ringen Kolmården

  2019-07-27 | Vid en fylld läktare på O-Ringentorget hyllades totalsegrarna i elitklasserna.
 • Grattis vinnare i O-Ringens Kort- och MTBO-klasser för vuxna!

  2019-07-27 | Efter ungdomarna hyllades totalsegrarna i Kort- och MTBO-klasserna för vuxna.
 • Grattis ungdomar - Ni blev topp 3!

  2019-07-27 | Prisceremonin för O-Ringens totala resultat inleddes med att våra fantastiskt duktiga ungdomar som placerat sig som topp 3 hyllades på scenen.

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision