Godmorgon O-Ringen! Välkommen till Arena Yxbacken och terrängområde Kvillinge

Äventyret fortsätter. I dag har eliten och MTBO aktivitetsdag medan OL tar tag i den tredje etappen.

Idag blir det varmt, riktigt varmt! I kombination med att ni ska klättra mer än 100 meter upp för berget till start så ta mycket god tid på er, smörj in er, drick massor av vatten och täck huvudet ordentligt. På Arenan är det inte mycket skugga så även där behöver ni vara försiktiga.

Till Yxbacken åker alla Orienteringslöpare buss eller så tar ni cykeln. Det finns ingen bilparkering vid arenan. Bussarna avgår från O-Ringentorget eller från Sattelitparkering Bråvalla.

Under orienteringslöparnas tredje etapp får vi avnjuta ett område som bjuder på flera små vackra skogssjöar och närmare målet är det stigrikt. I huvudsak är det skog hela vägen men en del banor berör även gammal kulturmark. Bitvis kan strukturen, som är likartad över stora områden, göra att man lätt gör parallellfel. Det gäller att anpassa farten så man inte missar att säkra sin position fortlöpande.

- Går det för fort här kan du riskera att styra fel, säger en av banläggarna, Bo Jernberg, som faktiskt var med och lade banor redan vid O-Ringen 1987. De längre banorna kommer att gå in ett område med helt annan karaktär - detaljrikt och kuperat – i form av den så kallade Kvillingeförkastningen som är ett nästan trolskt naturreservatsområde där man på vissa ställen kan känna att man är i en av naturen uppbyggd labyrint. Här kommer man att behöva ta fram finliret framför råkubbandet. Där är det finskuret och kuperat. Det är nästan gåfart som rekommenderas för vissa sträckor, kompletterar Jernberg som tillsammans med Mikael Håkansson strängar banorna för orienteringslöparna på den tredje etappen. På slutet av banorna blir det mycket utförslöpning, men det går inte att bara kuta på, orienteringsmomentet kvarstår hela vägen in mot mål.

Slå som vanligt på Radio O-Ringen för att inte missa något viktigt, FM 104,0 MHz här i Finspång, FM 101,5 MHz i Norrköping. Sändningarna börjar kl. 06:30 varje morgon under veckan och pågår fram till kl. 21:00.

Fakta om Etapp 3 OL

Etappnamn: Kyrketappen

 • Plats: Arena Yxbacken i Norrköping
 • Första start OL: kl. 08:30

Ta dig dit? Cykla eller ta bussen från O-Ringentorget eller satellitparkering Bråvalla. Tidtabeller finns på sidan 35 i Programtidningen.

Delta men inte anmäld? Inga problem! Det går att anmäla på plats på arenan i Deltagarservice.

Bara vara publik? Inga problem! Det är bara att komma och hänga på Arenan.

Tips på aktiviteter under dagen:

13.00 Bemannat aktivitetsområde öster om Mässhallen i O-Ringenstaden öppnar

14.00 Bagheeralabyrinten öppnar

16.00-20.00 O-Ringen Indoor Hagaskolan/Hagagymnasiet

15.00 O-Ringentorget öppnar

17.30 Underhållning, Storsjung med Svenska Kyrkan på scenen, O-Ringentorget

18.00 Prisceremoni Etapp 3, scenen, O-Ringentorget

19.00 Ungoteket – där unga leder och skapar idrott, scenen, O-Ringentorget

19.00-20.00 O-Ringenkören, körverkstad med Svenska Kyrkan i Norrköping, i Himmelstalundshallen

19.05 Utdelning av O-Ringens jubileumsplaketter, scenen
O-Ringentorget

19.15 Frida Södermark, ultralöpare, föreläser i East Sweden Arena

21.00 O-Ringentorget stänger

 • O-Ringens podcast 125

  2019-09-02 | I höstens första podcast och den 125:e i ordningen träffar Per Forsberg Elias Jonsson.

 • Vi ses i Uppsala!

  2019-08-18 | Tack för att ni har följt oss det senaste året!
  Det är vi som är marknadsgruppen för O-Ringen Kolmården 2019 och det är vi som har planerat, producerat samt publicerat det material som ni har kunnat följa här på hemsidan.
  Nu har det blivit dags för oss att med varm hand lämna över till O-Ringen Uppsala 2020. Hoppas vi ses där!

 • Tack!

  2019-08-18 | Det har gått 3 veckor sedan O-Ringen Kolmården 2019, sedan orienteringsäventyret, gemenskapen och glädjen! Med den här filmen vill vi säga ett stort TACK till alla er som skapade äventyret tillsammans med oss! Klicka härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för att se filmen.
 • Våra bästa äventyr

  2019-08-07 | Under O-Ringen pågick en fototävling med temat "ditt bästa äventyr" där priset var fantastiskt fina smycken från smyckesdesigner Maria Börjesson. Här kommer vinnarbilderna!
 • Har du fångats på bild eller film?

  2019-07-29 | Längtar du också tillbaka till förra veckan och O-Ringen? Här nedan via länkarna hittar du bilder och filmer från veckan så du kan drömma dig tillbaka och minnas. Kanske hittar du dig själv eller en kompis i någon film eller bild?
 • Tack för idag! Tack för den här veckan!

  2019-07-27 | Vad skoj vi har haft idag! Vad skoj vi har haft den här veckan och ni ska bara veta hur skoj vi har haft under alla de timmar vi planerat erat äventyr i Kolmården. Vi hoppas att ni har haft lika skoj som vi och att ni tar med en liten bit av blåbärsrisets, ravinernas och hällarnas Kolmården hem i era hjärtan. 21 221 stycken är ni som upplevde äventyret tillsammans med oss. Från djupet av våra hjärtan, tack!Res nu försiktigt hem till era slutdestinationer.
 • Grattis alla segrare i Huvudklasserna för vuxna!

  2019-07-27 | Grupp nummer tre att firas på O-Ringentorgets scen var totalsegrarna i huvudklasserna för vuxna.
 • Grattis till totalsegrarna av O-Ringen Kolmården

  2019-07-27 | Vid en fylld läktare på O-Ringentorget hyllades totalsegrarna i elitklasserna.
 • Grattis vinnare i O-Ringens Kort- och MTBO-klasser för vuxna!

  2019-07-27 | Efter ungdomarna hyllades totalsegrarna i Kort- och MTBO-klasserna för vuxna.
 • Grattis ungdomar - Ni blev topp 3!

  2019-07-27 | Prisceremonin för O-Ringens totala resultat inleddes med att våra fantastiskt duktiga ungdomar som placerat sig som topp 3 hyllades på scenen.

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision