En perfekt dag för MTBO

Vissa har vilodag. Andra cyklar runt i Vrinneviskogen. Mountainbikeorienterarna fortsätter kämpa men trots det är det en avslappnad stämning på arenan.

Oskar Johansson, Västvärmlands OK ger sig iväg på O-Ringens tredje etapp. Foto: Per Lindman

Det är den varmaste morgonen den här veckan. Solen strålar tränger igenom trädens grenverk och sprider ett behagligt ljus över MTBO-arenan i Vrinneviskogen. Vrinnevi är ett grönt andningshål i Norrköping. Hit går vanligtvis Norrköpingsborna för att få frisk luft och njuta av naturen. Idag får de sällskap av ett gäng morgonpigga cyklister som ska köra MTBO.

Klockan 9 är det dags för de första åkarna att ge sig iväg. I seniorklasserna är det en hel del duktiga åkare som startar tidigt. Bland annat ger sig Oskar Johansson från Västvärmlands OK iväg redan 9:07. Oskar har vunnit de två första etapperna och är en av favoriterna att ta hem totalen. En annan som startar tidigt är Karin Gustafsson från Garphyttans IF. Efter målgång får jag chansen att prata med Karin som inför dagen tagit dubbla andraplatser på årets O-Ringen.

Hur var det i skogen idag?

– Det var varmt! Mycket mer stigar idag också. Man fick tänka mycket mer, flämtade Karin.

Gick det bra att tänka?

– Ja, eller sådär. Det var ganska mycket gräs över en stig som gjorde att jag missade lite men annars gick det bra.

När man springer orientering har det ganska stor betydelse när man startar på O-ringen. Hur stor betydelse har starttiden på MTBO?

– Oftast är påverkan inte lika stor. Det enda som man kan dra fördel av att ha sen start är om det är mycket gräs. Idag var det gräsigt vid 8:an. Det är endast en kontroll av många.

Är det stressigt att få i kartan i kartstället vid start?

– Med en minut på sig är det ganska lugnt. I början tyckte jag det var lite stressigt men man lär sig. Det är värre med kartbyte.

Vad har du för ambitioner med resten av veckan?

– Jag vet inte riktigt. Jag vill cykla bra och bli rättstämplad!

Karin blir tillslut trea idag, 3:25 efter suveräna Anna Tiderman från Haninge SOK som tar sin tredje raka etappseger. I totalen leder nu Anna med 7:08 före Karin. På herrsidan blir det en plump i protokollet för Oskar Johansson som slutar 8:a, 8:02 efter OK Ravinens Jonny Engel. I totalen innebär det att Jonny nu tar över ledarpositionen 3:00 före Oskar.

Här är dagens etappresultat:

D21

 1. Anna Tiderman, Haninge SOK 47:37
 2. Helena Svensson, FK Herkules 48:50 (+1:13)
 3. Karin Gustafsson, Garphyttans IF 51:02 (+3:25)

H21

 1. Jonny Engel, OK Ravinen 48:48
 2. Pär Gustavsson, Göteborg-Majorna OK 50:26 (+1:38)
 3. Erik Jansson, Garphyttans IF 52:05 (+3:17)
Karin

Karin Gustafsson, Garphyttans IF är trött efter målgång. Foto: Per Lindman

 • O-Ringens podcast 125

  2019-09-02 | I höstens första podcast och den 125:e i ordningen träffar Per Forsberg Elias Jonsson.

 • Vi ses i Uppsala!

  2019-08-18 | Tack för att ni har följt oss det senaste året!
  Det är vi som är marknadsgruppen för O-Ringen Kolmården 2019 och det är vi som har planerat, producerat samt publicerat det material som ni har kunnat följa här på hemsidan.
  Nu har det blivit dags för oss att med varm hand lämna över till O-Ringen Uppsala 2020. Hoppas vi ses där!

 • Tack!

  2019-08-18 | Det har gått 3 veckor sedan O-Ringen Kolmården 2019, sedan orienteringsäventyret, gemenskapen och glädjen! Med den här filmen vill vi säga ett stort TACK till alla er som skapade äventyret tillsammans med oss! Klicka härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för att se filmen.
 • Våra bästa äventyr

  2019-08-07 | Under O-Ringen pågick en fototävling med temat "ditt bästa äventyr" där priset var fantastiskt fina smycken från smyckesdesigner Maria Börjesson. Här kommer vinnarbilderna!
 • Har du fångats på bild eller film?

  2019-07-29 | Längtar du också tillbaka till förra veckan och O-Ringen? Här nedan via länkarna hittar du bilder och filmer från veckan så du kan drömma dig tillbaka och minnas. Kanske hittar du dig själv eller en kompis i någon film eller bild?
 • Tack för idag! Tack för den här veckan!

  2019-07-27 | Vad skoj vi har haft idag! Vad skoj vi har haft den här veckan och ni ska bara veta hur skoj vi har haft under alla de timmar vi planerat erat äventyr i Kolmården. Vi hoppas att ni har haft lika skoj som vi och att ni tar med en liten bit av blåbärsrisets, ravinernas och hällarnas Kolmården hem i era hjärtan. 21 221 stycken är ni som upplevde äventyret tillsammans med oss. Från djupet av våra hjärtan, tack!Res nu försiktigt hem till era slutdestinationer.
 • Grattis alla segrare i Huvudklasserna för vuxna!

  2019-07-27 | Grupp nummer tre att firas på O-Ringentorgets scen var totalsegrarna i huvudklasserna för vuxna.
 • Grattis till totalsegrarna av O-Ringen Kolmården

  2019-07-27 | Vid en fylld läktare på O-Ringentorget hyllades totalsegrarna i elitklasserna.
 • Grattis vinnare i O-Ringens Kort- och MTBO-klasser för vuxna!

  2019-07-27 | Efter ungdomarna hyllades totalsegrarna i Kort- och MTBO-klasserna för vuxna.
 • Grattis ungdomar - Ni blev topp 3!

  2019-07-27 | Prisceremonin för O-Ringens totala resultat inleddes med att våra fantastiskt duktiga ungdomar som placerat sig som topp 3 hyllades på scenen.

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision