Vi söker en banläggare för PreO till O-Ringen Kolmården 2019 i Norrköping!

Under O-Ringen Kolmården avgörs PreO under 3 dagar och vi söker nu en banläggare.

I precisionsorientering är kartkunskapen i fokus. Vid varje kontroll finns upp till fem alternativa skärmar. Deltagaren ska på avstånd avgöra vilken skärm som sitter rätt enligt kontrollringen på kartan och kontrollbeskrivningen. Inom PreO tävlar alla på samma villkor, oavsett ålder, kön och rörelseförmåga i gemensamma klasser i lättframkomlig terräng.

Som banläggare är din uppgift att skapa sportsliga, tävlingsmässiga och rättvisa banor. Deltagarna ska erbjudas intressanta och utslagsgivande banor med kontroller av varierande slag och svårighet. Det är du som banläggare som skapar förutsättningar för att de tävlande säkert ska kunna läsa sig fram efter kartan och därmed kunna lösa orienteringsproblemen. Det gäller att för respektive klass skapa uppgifter av lämplig svårighetsgrad vad gäller färdigheten i att läsa och förstå kartan och jämföra den med terrängens utformning och detaljer i denna. För Elit- och A-klassen kan det handla om mycket små detaljer och skiftningar i terrängen.

Låter detta intressant? Anmäl ditt intresse till mats.aberg@oringen.se. Hit kan du också vända dig om du har några frågor!

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision