Ny Logistikchef på O-Ringen

Här kommer en intervju med Sofia Gyllenswärd som vår PRAO Hanna Jonsell har gjort. Trevlig läsning!

Sofia

Vad har du för uppgift på O-Ringen?

Jag är logistikchef och det innebär på O-Ringen att man är ansvarig för områdena Service, Resa, Boende och Miljö. Jag jobbar bl.a. med att säkerställa en fungerande infrastruktur på O-Ringen, planering och genomförande av etappbusstransporter, utformning av campingområden och säkra tillgång till andra bra boendealternativ för våra deltagare samt att vi lever upp till vår certifiering som Miljömärkt event.

Vad har du för erfarenheter av orientering?

Jag kommer från lagidrott så jag har spelat handboll tidigare på elitnivå. Individuell idrott har jag mindre egen erfarenhet av sedan tidigare, men orientering är en av de idrotter som jag länge varit väldigt nyfiken på att testa. Jag vistas mycket ute i skog och mark och gillar att använda kartor för att utforska nya platser. Den här våren har jag äntligen gått en intensivkurs i orientering och är nu under upplärning.

Vad tänker du om O-Ringen i framtiden?

Jag tänker att vi ska fortsätta vara ett fantastiskt semesteralternativ för våra deltagare, år efter år. Vi ska utveckla så bra koncept för varje års O-Ringen att det är ett självklart val att åka.

Har du någon hemlig talang?

Hemlig vet jag inte men något många inte vet är att jag är utbildad danslärare i afrikansk dans.

Är du tävlingsmänniska?

Ja, tveklöst.

Hade du några fördomar om orientering innan du kom in i sammanhanget?

Nej, egentligen inte, bara nyfikenhet. Jag var faktiskt en av de få som tyckte att orientering var roligt i skolan och faktiskt ansträngde mig för att hitta kontrollerna även fast de ofta var bortplockade och kartan dåligt uppdaterad.

Vilket är ditt favorit karttecken?

Höjdkurvor, för att jag har lärt mig att det är viktigt att kunna använda dem.

Vad har du jobbat med innan du började på O-Ringen?

Jag brinner mycket för utveckling av människor och organisationer och har jobbat med det på olika sätt de senaste tolv åren, ofta i projektform. Inom idrotten har jag har jobbat som projektledare på Lidingöloppet och för ett ungdomsprojekt inom friidrott samt med genomförande av olika event när jag bodde och pluggade i Australien. Har också jobbat många år som konsult och utbildare inom sälj och ledarskap inom näringslivet och även med destinationsutveckling och kompetensförsörjning i kommun.

Hur mycket kaffe dricker du per dag?

Ingenting, jag dricker te.

Vad är ditt vanligaste I-landsproblem?

De måste vara tågförseningar.

Hur många exakt kommer på O-Ringen i år? Tippa!

Det kommer bli 21452.

 • O-Ringens podcast 125

  2019-09-02 | I höstens första podcast och den 125:e i ordningen träffar Per Forsberg Elias Jonsson.

 • Vi ses i Uppsala!

  2019-08-18 | Tack för att ni har följt oss det senaste året!
  Det är vi som är marknadsgruppen för O-Ringen Kolmården 2019 och det är vi som har planerat, producerat samt publicerat det material som ni har kunnat följa här på hemsidan.
  Nu har det blivit dags för oss att med varm hand lämna över till O-Ringen Uppsala 2020. Hoppas vi ses där!

 • Tack!

  2019-08-18 | Det har gått 3 veckor sedan O-Ringen Kolmården 2019, sedan orienteringsäventyret, gemenskapen och glädjen! Med den här filmen vill vi säga ett stort TACK till alla er som skapade äventyret tillsammans med oss! Klicka härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för att se filmen.
 • Våra bästa äventyr

  2019-08-07 | Under O-Ringen pågick en fototävling med temat "ditt bästa äventyr" där priset var fantastiskt fina smycken från smyckesdesigner Maria Börjesson. Här kommer vinnarbilderna!
 • Har du fångats på bild eller film?

  2019-07-29 | Längtar du också tillbaka till förra veckan och O-Ringen? Här nedan via länkarna hittar du bilder och filmer från veckan så du kan drömma dig tillbaka och minnas. Kanske hittar du dig själv eller en kompis i någon film eller bild?
 • Tack för idag! Tack för den här veckan!

  2019-07-27 | Vad skoj vi har haft idag! Vad skoj vi har haft den här veckan och ni ska bara veta hur skoj vi har haft under alla de timmar vi planerat erat äventyr i Kolmården. Vi hoppas att ni har haft lika skoj som vi och att ni tar med en liten bit av blåbärsrisets, ravinernas och hällarnas Kolmården hem i era hjärtan. 21 221 stycken är ni som upplevde äventyret tillsammans med oss. Från djupet av våra hjärtan, tack!Res nu försiktigt hem till era slutdestinationer.
 • Grattis alla segrare i Huvudklasserna för vuxna!

  2019-07-27 | Grupp nummer tre att firas på O-Ringentorgets scen var totalsegrarna i huvudklasserna för vuxna.
 • Grattis till totalsegrarna av O-Ringen Kolmården

  2019-07-27 | Vid en fylld läktare på O-Ringentorget hyllades totalsegrarna i elitklasserna.
 • Grattis vinnare i O-Ringens Kort- och MTBO-klasser för vuxna!

  2019-07-27 | Efter ungdomarna hyllades totalsegrarna i Kort- och MTBO-klasserna för vuxna.
 • Grattis ungdomar - Ni blev topp 3!

  2019-07-27 | Prisceremonin för O-Ringens totala resultat inleddes med att våra fantastiskt duktiga ungdomar som placerat sig som topp 3 hyllades på scenen.

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision