Ny Marknads- och upplevelsechef på O-Ringen

Anna Lantto

Här kommer en intervju med Anna Lantto av vår PRAO Hanna Jonsell.

Vad har du för arbetsuppgifter på O-Ringen?

- Jag är Marknads- och upplevelsechef. Då är man dels ansvarig för deltagarrekryteringen dvs. att få så många deltagare som möjligt att vilja komma till O‑Ringen. Sedan vill man ge deltagarna en så bra upplevelse som möjligt. Att de vill komma tillbaka nästa år igen och tar med sig positiva minnen från O-Ringen.

Vad har du för egna erfarenheter av orientering?

- Jag har kört kortare öppen motion-banor ett antal gånger.

Vad tänker du om O-Ringen i framtiden?

- Vi vill fortsätta att vara världens största orienteringsäventyr. Utveckla och förädla det vi har och ta vara på det arrangemang och alla de deltagare som kommer och vill vara med. Självklart vill vi få dem att komma tillbaka år efter år och på sätt växa och bli ännu större med bibehållen kvalité!

Har du någon hemlig talang?

-Jag är faktiskt riktigt bra på att fläta hår (både mitt eget och andras).

Är du en tävlingsmänniska?

-Ja, det är jag.

Hade du några fördomar om orienterare innan du kom in i sammanhanget?

-Nej, det tror jag inte. Kanske hade jag lite fördomar om själva sporten då jag tidigare inte tänkt på att den verkligen är till för alla och man kan vara med oavsett ålder. Sporten är ju dessutom väldigt lättillgänglig; om man vill komma ut i skogen och orientera så finns det ju ofta en tävling att åka till och bara prova!

Så jag trodde nog inte att de steget var så kort. Man blir ju också väldigt positivt överraskad över att det är så otroligt välorganiserat och finns så mycket engagerade och trevliga människor ute hos alla klubbar. De ställer upp med att ta emot anmälningar och stå i den här kiosken som heter... markan.

Dessutom är det alltid flera frivilliga som står med parkeringsskyltar, välkomnar vid starten samt fixar och donar vilket känns helt otroligt eftersom man oftast åker ut någonstans mitt ute i ingenstans. Kanske ingen fördom alltså men jag är väldigt positivt överraskad.

Vilket är ditt favorit-karttecken?

-Det är nog när det är kärr för jag gillar vatten och turkost. Och sedan är det väldigt lätt att leta efter förutsatt att det inte har varit en riktigt varm sommardag så att de inte finns kvar så klart.

Vad har du jobbat med innan du började på O-Ringen?

-Jag har jobbat med lokaltidningar i Stockholm med marknadsföring och försäljning i 9 år. Innan dess har jag jobbat med inköp, en del ekonomi, haft eget städföretag samt bott i München och jobbat med marknadsfrågor på Hard Rock Café där.

Hur mycket kaffe dricker du per dag?

-Jag dricker kanske fyra koppar kaffe om dagen.

Vad är ditt vanligaste I-landsproblem?

- Det måste vara att hörlurarna lägger sig som en stor knut i väskan när man ska ta upp dem och prata i telefon.

Hur många exakt kommer springa O-Ringen i år? Tippa.

-Jag tror att det kommer 21204 deltagare på O-Ringen i år. Men jag hoppas så klart på ännu fler!

 • O-Ringens podcast 125

  2019-09-02 | I höstens första podcast och den 125:e i ordningen träffar Per Forsberg Elias Jonsson.

 • Vi ses i Uppsala!

  2019-08-18 | Tack för att ni har följt oss det senaste året!
  Det är vi som är marknadsgruppen för O-Ringen Kolmården 2019 och det är vi som har planerat, producerat samt publicerat det material som ni har kunnat följa här på hemsidan.
  Nu har det blivit dags för oss att med varm hand lämna över till O-Ringen Uppsala 2020. Hoppas vi ses där!

 • Tack!

  2019-08-18 | Det har gått 3 veckor sedan O-Ringen Kolmården 2019, sedan orienteringsäventyret, gemenskapen och glädjen! Med den här filmen vill vi säga ett stort TACK till alla er som skapade äventyret tillsammans med oss! Klicka härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för att se filmen.
 • Våra bästa äventyr

  2019-08-07 | Under O-Ringen pågick en fototävling med temat "ditt bästa äventyr" där priset var fantastiskt fina smycken från smyckesdesigner Maria Börjesson. Här kommer vinnarbilderna!
 • Har du fångats på bild eller film?

  2019-07-29 | Längtar du också tillbaka till förra veckan och O-Ringen? Här nedan via länkarna hittar du bilder och filmer från veckan så du kan drömma dig tillbaka och minnas. Kanske hittar du dig själv eller en kompis i någon film eller bild?
 • Tack för idag! Tack för den här veckan!

  2019-07-27 | Vad skoj vi har haft idag! Vad skoj vi har haft den här veckan och ni ska bara veta hur skoj vi har haft under alla de timmar vi planerat erat äventyr i Kolmården. Vi hoppas att ni har haft lika skoj som vi och att ni tar med en liten bit av blåbärsrisets, ravinernas och hällarnas Kolmården hem i era hjärtan. 21 221 stycken är ni som upplevde äventyret tillsammans med oss. Från djupet av våra hjärtan, tack!Res nu försiktigt hem till era slutdestinationer.
 • Grattis alla segrare i Huvudklasserna för vuxna!

  2019-07-27 | Grupp nummer tre att firas på O-Ringentorgets scen var totalsegrarna i huvudklasserna för vuxna.
 • Grattis till totalsegrarna av O-Ringen Kolmården

  2019-07-27 | Vid en fylld läktare på O-Ringentorget hyllades totalsegrarna i elitklasserna.
 • Grattis vinnare i O-Ringens Kort- och MTBO-klasser för vuxna!

  2019-07-27 | Efter ungdomarna hyllades totalsegrarna i Kort- och MTBO-klasserna för vuxna.
 • Grattis ungdomar - Ni blev topp 3!

  2019-07-27 | Prisceremonin för O-Ringens totala resultat inleddes med att våra fantastiskt duktiga ungdomar som placerat sig som topp 3 hyllades på scenen.

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision