Utmana Sundsvalls OK om titeln som Sveriges största O-Ringenklubb

De är drygt fyra månader kvar till O-Ringen. Världens största orienteringsäventyr. Många har redan anmält sig och intresset är på topp för sommarens tävlingar. Just nu är Sundsvalls OK den klubb som leder 10-i-topp listan över antalet anmälda.

Vi har pratat med Lena Andersson, en av Sundsvalls pådrivande klubbledare och ställt frågan hur det kommer sig att Sundsvalls OK har så många anmälda.

Sundsvalls OK har redan 159 anmälda till årets orienteringsupplevelse i Höga Kusten och Örnsköldsvik. Det innebär att de har klart flest anmälda av alla klubbar. Vi är givetvis intresserade hur de har skapat ett sånt intresse för tävlingarna och för en semestervecka i Höga Kusten.

Ni är klubben med flest anmälda till O-Ringen i Höga Kusten, hur känns det?
- Det känns såklart bra. O-Ringen är för oss ett tillfälle där klubben och gemenskapen är som störst, säger Lena Andersson. Just nu begravda i snö så ser vi fram emot en härlig sommarvecka, full rulle i skogen och på campingen.

Vad är nyckeln till att ni har fått med så många till O-Ringen Höga Kusten?
- Vår nyckel är nog inte konstigare än att O-Ringen har bra rykte inom klubben, säger Lena Andersson. Vi utser också alltid en familj som är klubbvärd på campingen. De fixar en anslagstavla, priser till “Dagens SOK:are” och håller lite ordning på klubbfikat som är varje kväll.

Hur många siktar ni på att bli?
- Vi har väl inte satt upp några speciella mål kring det. Men senaste O-Ringen i Sälen 2016 är nog ett bra riktmärke. Då tror jag att vi blev 230 personer som gjorde någon form av start.

Vad är det som lockar med Höga Kusten?
- Höga Kusten är lite som vår hemmaterräng, säger Lena Andersson. Vi vet vilka utmaningar som väntar. Utmaningar vi gillar. Sen är det ju nära för oss också. För den som inte varit i området rekommenderar vi ett besök. Förutom fantastisk orientering så finns det många läckra strandhugg att göra. Speciellt om man gillar natur och upplevelser.

Hur väljer ni att bo i år?
- De flesta av oss kommer att bo på campingen i Svedjeholmen, säger Lena Andersson.
Sundsvalls OK verkar vara på gång igen med en bra ungdomsverksamhet men också flera spännande elitlöpare.

Hur är stämningen i föreningen och orienteringen i Sundsvall?
Vi har en stor verksamhet med barn och ungdomar från 4-5 år till veteraner 65+. Elitgänget växer också och det är nog ett resultat av fint klimat i klubben där alla får lika förutsättningar att delta. Vi har roligt tillsammans och i alla grupper.

Vad ser du själv mest fram emot med O-Ringen i sommar?
- Klubbfikat med långbord där jag får tips på bättre vägval!, säger Lena Andersson

Uppmaningen till alla andra klubbar blir att utmana Sundsvall om titeln som Sveriges största O-Ringenklubb.


 • O-Ringentidningen är här!

  2019-10-14 | Nu är äntligen höstens och O-Ringen Uppsalas första O-Ringentidning här.

 • O-Ringens podcast 127

  2019-10-11 | Per Forsberg träffar landslagskocken Henrik Berg.

 • O-Ringens podcast 126

  2019-09-27 | I podcast nummer 126 träffar vi Tomas Stenström som är Idrottschef på Svenska orienteringsförbundet. Hur mår svensk orientering?

 • O-Ringens podcast 125

  2019-09-02 | I höstens första podcast och den 125:e i ordningen träffar Per Forsberg Elias Jonsson.

 • Vi ses i Uppsala!

  2019-08-18 | Tack för att ni har följt oss det senaste året!
  Det är vi som är marknadsgruppen för O-Ringen Kolmården 2019 och det är vi som har planerat, producerat samt publicerat det material som ni har kunnat följa här på hemsidan.
  Nu har det blivit dags för oss att med varm hand lämna över till O-Ringen Uppsala 2020. Hoppas vi ses där!

 • Tack!

  2019-08-18 | Det har gått 3 veckor sedan O-Ringen Kolmården 2019, sedan orienteringsäventyret, gemenskapen och glädjen! Med den här filmen vill vi säga ett stort TACK till alla er som skapade äventyret tillsammans med oss! Klicka härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för att se filmen.
 • Våra bästa äventyr

  2019-08-07 | Under O-Ringen pågick en fototävling med temat "ditt bästa äventyr" där priset var fantastiskt fina smycken från smyckesdesigner Maria Börjesson. Här kommer vinnarbilderna!
 • Har du fångats på bild eller film?

  2019-07-29 | Längtar du också tillbaka till förra veckan och O-Ringen? Här nedan via länkarna hittar du bilder och filmer från veckan så du kan drömma dig tillbaka och minnas. Kanske hittar du dig själv eller en kompis i någon film eller bild?
 • Tack för idag! Tack för den här veckan!

  2019-07-27 | Vad skoj vi har haft idag! Vad skoj vi har haft den här veckan och ni ska bara veta hur skoj vi har haft under alla de timmar vi planerat erat äventyr i Kolmården. Vi hoppas att ni har haft lika skoj som vi och att ni tar med en liten bit av blåbärsrisets, ravinernas och hällarnas Kolmården hem i era hjärtan. 21 221 stycken är ni som upplevde äventyret tillsammans med oss. Från djupet av våra hjärtan, tack!Res nu försiktigt hem till era slutdestinationer.
 • Grattis alla segrare i Huvudklasserna för vuxna!

  2019-07-27 | Grupp nummer tre att firas på O-Ringentorgets scen var totalsegrarna i huvudklasserna för vuxna.

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision